Nieuwsbrief 05: Groene Tulp op Pitstopdag bij Ten Kate Racing.

28 april 2013.

 

De recordmachine is inmiddels zo ver klaar, dat hij op zijn wielen kan staan en al een goed beeld geeft hoe hij er uit zal zien, als hij helemaal klaar is. 

 
b_200_300_16777215_00_images_17_Pitstopdag_bij_Ten_Kate_126.jpg Zo’n 7.000 enthousiaste motorsport liefhebbers bezochten de Pitstopdag en zagen de Groene Tulp. De reacties waren zeer positief.  Hiernaast zien we het technische kernteam met Aalt in het midden met in zijn handen het schaalmodel. Op de voorgrond Maarten Fijlstra de technische projectleider. Achteraan Cees Lubbers en voor hem Gerrit Tuenter.

 

Er is een planning gemaakt voor alle vervoer en verblijf naar Bonneville en daar gaat toch een fors bedrag mee gemoeid. Het wordt nu tijd dat er zeer actief naar sponsoring gezocht gaat worden, tenslotte is de racer nu toonbaar en het vermogen van het motorblok is zeer bemoedigend. Naast enkele grote sponsoren zal zeker ook een beroep moeten worden gedaan op de fans. Daarvoor is een Club van 50/100 opgericht. Leden doneren 50 euro of 100 euro en krijgen daarmee 1 resp 2 kansen op het winnen van één van de schaalmodellen. Inmiddels is er een Stichting opgericht die de werving en beheer van de sponsorgelden voor haar rekening neemt, zodat de techneuten zich volledig op de recordmachine kunnen concentreren. Zodra onze bankrekening bekend is zullen wij jullie informeren over de club. Inmiddels zijn er al een aantal leden die cash betaald hebben en we hopen dat er nog velen zullen volgen.

Het lijkt er sterk op of we al op het zout gereden hebben,maar je snapt wel dat het een grapje is. Het schaalmodel wordt steeds mooier en is inmiddels voorzien van stickers van de sponsors.
b_200_300_16777215_00_images_16_model_op_het_zout.jpg

 

In deze nieuwsbrief gaan we wat dieper in de techniek en dan met name de ontsteking en de uitlaat. Een man die z’n hele leven al bezig is met 50cc tuning en dan vooral op het gebied van de Kreidler sprinters, is Luc Foekema. Luc ontwikkelde de UtraSap, een elektronische ontsteking met verlating van het ontstekingstijdstip naarmate het toerental oploopt. Aalt en Luc kennen elkaar al vanaf midden jaren 60 toen Aalt begon met racen. Luc was toen al een actief racer en tuner. Al meer dan 10 jaren gebruikt Aalt deze ontsteking op zijn racers en het is logisch dat hij deze ontsteking ook op de recordmachine wil hebben. Luc sponsort ons project met zo’n ontsteking. 

Er zijn maar weinig mannen die, o.a. aan de hand van de cilinderpoorten, toerentallen, enz., kunnen berekenen hoe de uitlaat moet worden gemaakt. Luc kan dat en heeft dit ook voor ons project gedaan. Aalt heeft die berekeningen omgezet in een “uitslag” welke als mal gebruikt kan worden om stukjes plaatstaal te knippen welke daarna rond gewalst en gelast moeten worden. Het is een heel karwei dat nauwkeurig moet gebeuren zodat niet alleen de gewenste vorm verkregen wordt, maar er mogen geen foute lasjes in zitten en elke las moet daarna aan de binnenkant weer glad gehamerd worden. In totaal zijn 8 stukjes plaat nodig voor onze uitlaat en dan moet er nog een “kop” en een “staart” aan. 
We zijn natuurlijk uitermate dankbaar dat Luc deze bijdrage aan het project heeft geleverd en de praktijk toont aan dat deze onderdelen uitstekend voldoen.
 
Hiernaast een foto van de UltraSap onsteking van Luc Foekema Op onze website, op de pagina “Ontwikkeling”, vind je dit plaatje ook met daarbij een stukje uitleg hoe het werkt.                      
b_200_300_16777215_00_images_21a_UltraSap.jpg
b_200_300_16777215_00_images_18_groene_tulp_018a.jpg  
b_200_300_16777215_00_images_19_groene_tulp_019a.jpg
Hier kun je zien hoe Aalt de uitlaten maakt aan de hand van de berekeningen van Luc Foekema. Meer details vind je op de website.
b_200_300_16777215_00_images_20_groene_tulp_020a.jpg  

 

In de volgende nieuwsbrief gaan we onze opties voor het blokje nader bekijken, met foto’s van de carters, enz. 

 
Met vriendelijke groet,
Team Groene Tulp.
 
Website: www.groene-tulp.nl
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 
 
 
 
 
: Строительство домов под ключ. Быстрая строительство домов под ключ недорого. Строительство кирпичных домов под ключ. Технология строительства каркасного дома. Качественное строительство каркасных домов. Строительство домов каркасно щитовых. Ремонт крыши частного дома. Быстрый ремонт своими руками частный дом. Частный дом капитальный ремонт. Самоделки для рыбалки видео. Лучшие самоделки для рыбалки своими руками. Самоделки для рыбалки фото.
Укладка ламината своими руками. Какова стоимость укладки ламината. Работа укладка ламината. Бизнес идеи для начинающих. Как начать бизнес без вложений. Строительный бизнес с чего начать. Фото поделки своими руками. Лучшие поделки для сада своими руками. Как сделать поделку своими руками. Дизайн гостиной фото. Красивый дизайн гостиной в квартире. Гостиные маленькие дизайн.