Nieuwsbrief 07: Groene Tulp nadert testfase.

22 juli 2013.

 

Aalt Toersen breekt sleutelbeen.

Nou is het ook wat. Zijn we bijna aan het testen toe en breekt onze coureur z'n sleutelbeen. Nou ja, het lijkt allemaal nog wel mee te vallen. We hebben de rijvaardigheidstesten een paar weken uitgesteld (was ook wel gewenst ivm vakantie en de hitte van de laatste dagen) en gaan intussen een aantal punten nog wat verbeteren.

b_200_300_16777215_00_images_NB07_Honda_AT.JPG

De gehavende Honda 125 van Aalt. (foto Bas Krale).

 

Hoe kwam dat nou? Vorig weekend waren er in Assen races van de HARC (Hist. Automobiel Ren Club) waarbij ook ruimte in het programma was voor klassieke zijspannen en de Golden 50- en 125 cc klasse. Altijd goed om in conditie te blijven en het is nog machtig mooi werk ook, dus Aalt had ook ingeschreven. Op vrijdag was er een eerste race en deze verliep al niet zo voorspoedig voor Aalt. Z'n Kreidler liep stuk en hij kon nog net een paar rondjes maken op de 125cc Honda welke hij als reserve machine had meegenomen.  In de zaterdag race dus van start op de Honda en dat ging lekker, totdat een mede coureur, zonder enig teken te geven, zonder snelheid te minderen en voor te sorteren, plotseling besloot om z'n machine naar rechts te sturen om de pitstraat binnen te rijden. Daar reed Aalt, die geen kant op kon en een crash was onvermijdelijk.

 

De Kreidler-achtige carters.

Zoals beloofd hier nog wat meer details over de gebruikte carters. Vanaf halverwege de jaren 60 is Aalt al bezig met het tunen van Kreidlers. De laatste jaren gaat het er vooral om te zoeken naar nieuwe opties voor de oude Kreidler blokken. Eén van deze opties betreft de cilinder en zuiger. Door moderne ontwikkelingen zijn de huidige 50cc cilinders en zuigers stukken beter dan wat er destijds op de markt beschikbaar was. De keuze van Aalt is gevallen op de 50cc watergekoelde KTM cilinders, maar die passen natuurlijk niet op de oude Kreidler carters.  Eerst ging Aalt experimenteren met het oplassen van de Kreidler carters, zodat er voldoende "vlees" ontstond waar de tapeinden voor de KTM cilinders in gemaakt konden worden.  De Engelse racevriend Ron Ponti  heeft inmiddels van de opgelaste oude carters nieuwe mallen laten maken zodat compleet nieuwe carters gegoten konden worden. Daarbij is ook extra "vlees" aangemaakt voor de krukas lagering. Kreidler gebruikte schouderlagers voor de krukas, maar Aalt wil graag rollagers welke meer stabiliteit aan de krukas geven.

Hieronder zie je een paar foto's van de nieuwe carters welke deels al bewerkt zijn, zodat de originele assen en tandwielen van Kreidler er weer in zouden kunnen. 

 

b_200_300_16777215_00_images_NB07_dl2.jpg
b_200_300_16777215_00_images_NB07_dl3.jpg

De planning.

Voorlopig houden we nog een heel globale planning aan, waarbij de Bonneville Speedweek 2014 vast staat:

 

juli t/m sept. 2013:  Afbouwen recordmachine en rijvaardigheidstesten.

okt t/m mrt 2014:  snelheidstesten en verbeteren van de machine. Tevens reserve blokken maken.

voorjaar 2014: Een record rijden met nationale (KNMV) erkenning ergens in Nederland.

mei 2014:  Materiaal op transport naar Boneville

aug 2014: Het record verbeteren tijdens de Bonneville Speedweek op de zoutvlakte in de VS.

 

Zowel technisch als organisatorisch zullen we nog heel wat werk moeten verzetten, maar het team is daar niet minder enthousiast om. We gaan er voor!

 

Met vriendelijke groet,

Team Groene Tulp.

 

Website: www.groene-tulp.nl

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Green Tulip / Groene Tulp is een project van Classics Racing  Zwolle (Cees Lubbers) www.classics-racing.nl

: Строительство домов под ключ. Быстрая строительство домов под ключ недорого. Строительство кирпичных домов под ключ. Технология строительства каркасного дома. Качественное строительство каркасных домов. Строительство домов каркасно щитовых. Ремонт крыши частного дома. Быстрый ремонт своими руками частный дом. Частный дом капитальный ремонт. Самоделки для рыбалки видео. Лучшие самоделки для рыбалки своими руками. Самоделки для рыбалки фото.
Укладка ламината своими руками. Какова стоимость укладки ламината. Работа укладка ламината. Бизнес идеи для начинающих. Как начать бизнес без вложений. Строительный бизнес с чего начать. Фото поделки своими руками. Лучшие поделки для сада своими руками. Как сделать поделку своими руками. Дизайн гостиной фото. Красивый дизайн гостиной в квартире. Гостиные маленькие дизайн.