Laatste Nieuws
Nieuwsbrief 22: de laatste racedag.
Donderdag 28 aug. 2014.   Voor de middag: Eerste run mislukt. Helaas kwam Aalt v
Nieuwsbrief 21: Alles voor vandaag afgelast.
Woensdag 27 aug. 2014.   Voor de middag: Wachten Hi guys, how are you doing toda
Nieuwsbrief 20: “Not qualified”.
Dinsdag 24 aug. 2014.   Voor de middag: We vertrokken op tijd van de camping. H
Nieuwsbrief 19: niet gereden, maar wel veel geleerd.
Maandag 22 aug. 2014   Voor de middag: Dank jullie wel voor de vele felicitaties
Nieuwsbrief 18: We hebben een nieuw Wereldrecord!!!
Zondag 24 aug. 2014    Direct bij de eerste poging is het Aalt Toersen gelukt o
Nieuwsbrief 17: Oude schoenen kopen.
Zaterdag 23 aug. 2014.   Gisteren hebben we rondgekeken in diverse winkels en boodsc
Meest gelezen
Nieuwsbrief 08: Hij doet het!
31 aug. 2013.   De Groene Tulp kan rijden. Na een korte onderbreking door z’n
Nieuwsbrief  05: Groene Tulp op Pitstopdag bij Ten Kate Racing.
28 april 2013.   De recordmachine is inmiddels zo ver klaar, dat hij op zijn wielen
Nieuwsbrief 07: Groene Tulp nadert testfase.
22 juli 2013.   Aalt Toersen breekt sleutelbeen. Nou is het ook wat. Zijn we bij
Nieuwsbrief 04
18 maart 2013. Model gekleurd en PK’s gemeten. Het schaalmodel is er nu in de kleuren zoa
Nieuwsbrief 11: De nieuwe Tulp
4 februari 2014.   We kunnen nu wat foto's laten zien van de totaal vernieuwde recor
Nieuwsbrief 09: De eerste proefrit
21 oktober 2013   Proefrit. Bij een eerdere poging kwamen we er achter dat er no

Nieuwsbrief 01

23 januari 2013. 

Bouw van de grtoene Tulp is gestart.

Na een aantal besprekingen is het technische team gestart met de bouw van de machine waarmee Aalt Toersen zal proberen het Wereld Snelheidsrecord  in de 50cc klasse te verbeteren.

Eerst zijn een aantal schijven van piepschuim gemaakt, waarmee de vorm aangegeven wordt en welke tevens als mal dient. Daarom heen wordt het frame van de record machine gebouwd. Er is gekozen voor een zeer sterke kooi constructie van speciale dunne buizen waardoor het gewicht beperkt wordt. Het idee is dat het totaal gewicht niet doorslaggevend is omdat de machine langzaam op gang zal komen. Dus stabiliteit vinden we belangrijker dan gewichtsbesparing.

Inmiddels wordt ook al gewerkt aan een klein schaalmodel waarmee sponsors voor het project geïnteresseerd moeten worden. Binnenkort meer nieuws hierover.

 

Nieuwsbrief 02

15 februari 2013. Schaal model Groene Tulp is klaar.

Vandaag is het schaal model klaar.  Voorlopig is het polyester model nog geel gespoten, maar dat hoeft niet zo te blijven. De definitieve kleur wordt samen met de hoofd sponsoren gekozen. 

Het doel van het model is om een goed beeld te krijgen hoe de record machine er straks uit zal gaan zien en daarin zijn we goed geslaagd. Het model heeft een prachtige vorm, precies zoals we dat voor ogen hadden.  Verantwoordelijk voor dit karwei is onze sponsor Koers Polyester Techniek uit Nieuwleusen, zie www.koerspolyestertechniek.nl  

Er zullen later nog een aantal modellen gemaakt worden en onze hoofd sponsors maken kans om er een als herinnering aan het project te krijgen. Deze worden dan in precies dezelfde uitvoering gemaakt zoals de echte record machine waarmee het record is gevestigd. 

 

Nieuwsbrief 03

16 februari 2013. Model op de race beurs in Grolloo.

Op de racebeurs in Grolloo  werd vandaag het model van de Groene Tulp voor het eerst getoond aan het publiek.

 Deze beurs is speciaal georganiseerd door en voor liefhebbers die in de wegrace actief zijn, dus er was veel specialistische kennis aanwezig. We konden veel interesse en bewondering voor het project optekenen. Er zal nog veel over gepraat worden en dat is juist onze bedoeling.

Op de foto kun je de oproep van Aalt lezen: “Trek het Wereld Snelheidsrecord 50cc over de streep!” . We zijn vol goede moed dat er sponsors zullen komen die dat gaan doen.

Nieuwsbrief 04

18 maart 2013.

Model gekleurd en PK’s gemeten.
Het schaalmodel is er nu in de kleuren zoals we denken dat de echte racer zou moeten worden. Een plaatje, vind je niet!


De kleur oranje moet onderstrepen dat we als Nederland ten strijde gaan naar het record dat in Amerikaanse handen is. Als startnummer dient voorlopig nog het oude bekende nummer van Aalt, maar dat zal later natuurlijk het officiële startnummer worden. Inmiddels is de bouw al ver gevorderd zoals we hieronder kunnen zien. Aalt zit al op z’n plekje terwijl Gerrit de ophanging van het stuur op de juiste plaats aanbrengt. Maarten heeft een prachtige naafbesturing bedacht waarvan later nog wat detailfoto’s zullen volgen.


De testen met het KTM blokje zijn niet helemaal vlekkeloos verlopen. Dat lag niet aan het blokje, maar was gewoon pech. Inmiddels is er wel zeer succesvol getest met het “Kreidlerachtig” blokje. Dus het blokje met de door Aalt opgelaste carters met KTM cilinder, zoals hij al een paar jaar ervaring heeft opgedaan op zijn Kreidler Classic racer. Het testen gebeurde op de testbank bij Nico Claasen. Nico en Jan de Vries waren getuige van een nieuw 50cc testbank record. Ruim 23 PK’s wist Aalt uit het blokje te peuren. Ongelofelijk en zeer bemoedigend voor het record project. Inmiddels laait er wel een discussie op hoeveel van deze PK’s nog overblijven op de zoutvlakte in Bonneville welke zich zo’n 1500 meter boven zeeniveau bevind. Er loopt ook een studie naar de injectie van lachgas, dat het gebrek aan zuurstof moet compenseren en een PK-boost moet geven.
Aalt rijdt al jaren met de elektronische ontstekingen welke Luc Foekema met z’n zoon maken en hij is er absoluut zeker van dat zij de beste ontstekingen hebben. Luc heeft voor het project gratis een ontsteking beschikbaar gesteld en daar is het team zeer dankbaar voor.
Binnenkort meer over het testen met de nieuwe gegoten “Kreidler-achtige” carters.

: Строительство домов под ключ. Быстрая строительство домов под ключ недорого. Строительство кирпичных домов под ключ. Технология строительства каркасного дома. Качественное строительство каркасных домов. Строительство домов каркасно щитовых. Ремонт крыши частного дома. Быстрый ремонт своими руками частный дом. Частный дом капитальный ремонт. Самоделки для рыбалки видео. Лучшие самоделки для рыбалки своими руками. Самоделки для рыбалки фото.
Укладка ламината своими руками. Какова стоимость укладки ламината. Работа укладка ламината. Бизнес идеи для начинающих. Как начать бизнес без вложений. Строительный бизнес с чего начать. Фото поделки своими руками. Лучшие поделки для сада своими руками. Как сделать поделку своими руками. Дизайн гостиной фото. Красивый дизайн гостиной в квартире. Гостиные маленькие дизайн.